Ένα από το επιστημονικά προγράμματα των Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στην Μάλτα στα πλαίσια του COST με κωδικό και ονομασία Γλοι0βλάστωμα: Απεικονιστικές μέθοδοι MRI. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν πάνω από 60 επιστήμονες από 23 χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης από ένας από ΗΠΑ, όπου αναλύθηκαν πλήρως όλες οι παράμετροι διαγνωστικών μεθόδων για το Γλοιοβλάστωμα.
Στην σημαντική αυτή συνάντηση, υπήρξε και έντονη συμμετοχή της ομάδας του Κωνσταντίνειου Ερευνητικού Κέντρου που παρουσίασε καινοτομικές μελέτες με βάση συγκεκριμένα κυτταρικά μονοπάτια που ενεργοποιούν το γλοιοβλάστωμα του εγκεφάλου και δεν αφήνουν περιθώρια επιβίωσης του ασθενή για περισσότερο από 15 μήνες παρόλο την θεραπευτική προσέγγιση με χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, χειρουργική επέμβαση, ή ανοσοθεραπεία με μονοκλονικά αντισώματα.
Η ομάδα του Κωνσταντίνειου ερευνητικού κέντρου παρουσίασε όλα το επιστημονικά κυτταρικά μονοπάτια για το γλοιοβλάστωμα με βάση στοχευμένα μονοκλωνικά αντισώματα (αυξητικούς παράγοντες ή κυτταροκίνες) όπως διερευνήθηκαν από την παγκόσμια βιβλιογραφία.
Το ερευνητικό κέντρο είναι σε θέση πλέον να ελέγχει εργαστηριακά σημαντικά μονοπάτια σχετικά με τον μεταβολισμό, τον πολλαπλασιασμό, τον ΕΜΤ, την μετάσταση, την προσκόλληση, και την επιβίωση του καρκινικού κυττάρου του γλοιωβλαστόματος.
Τα κυτταρικά μονοπάτια του γλοιοβλαστόματος μετά τον προσδιορισμό τους θα ρυθμίζονται με στοχευμένες βιοδραστικές ουσίες (με μηδενικές παρενέργειες) και με στόχο το μπλοκάρισμά τους ώστε να παρέχουν καλύτερη και παρατεταμένη ποιότητα ζωής. Οι εξετάσεις αυτές (ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ) θα συνδυάζονται με τις συνήθεις θεραπείες (χημειοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, και χειρουργική) για την πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των καρκινοπαθών.